Ung man tog sitt liv framför webbkameran. Chockade internetanvändare följde dramat. Polisen fick tipset för sent. Tre självmord varje dag i Sverige.

En ung man från Södertäljetrakten tog i går sitt liv, och han gjorde det inför ögonen på ett stort antal internetanvändare.

I en tråd på forumet Flashback berättade han att han tänkte hänga sig. Därefter sände han hela skeendet i realtid – en bild varannan sekund – via en webbkamera.

Några av de sista bilderna visar hur en polis­man kommer in i rummet och tar hand om den livlöse mannen.
– Vi fick ett tips från allmänheten och var där inom 20 minuter. Vår patrull utförde hjärt- och lungräddning tills ambulansen kom fram och han konstaterades avliden. Det är en oerhört tragisk händelse, säger Lotta Thyni, informationsansvarig på Södertäljepolisen.

Mannen startade tråden klockan 11.51 och berättade direkt om sina avsikter att begå självmord. Senare skriver han att han är överdrivet sårbar känslomässigt, och är ensam på grund av sin dåliga sociala förmåga.

Det tragiska dramat följdes av ett stort antal personer, och många skickade in egna kommentarer.
Somliga försökte övertala honom att ändra sig. Andra ägnade sig åt att diskutera självmordsmetoder.
Någon utmanar honom: ”Du kommer aldrig att våga, du är för feg.”

Klockan 13.44 nådde informationen Södertäljepolisen. Men tipset kom för sent. Sannolikt var det få som trodde att mannen menade allvar.
– Men om det fanns personer som kände till att det fanns en människa som kände livsleda, och inte agerade, så är det otroligt beklagligt, säger Lotta Thyni.


R.I.P, världen är helt sjuk.... </3


Och såklart Paul Gray, varför tog han livet utav sig? Kanske var det som Rape Me med Nirvana säger... R.I.P, I'll remember you. <3


Well, allt för den här gången <3

R.I.P till alla som tog livet utav sig, elr funderar på det. Du som funderar på det, jag finns här <3 Mejla.